pH és EC mérők

Több, mint 10.000 termék raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

AZ EC mérőről röviden

Az EC mérők (vagy más néven elektromos vezetőképesség mérők) azért lettek kifejlesztve, hogy mérjék a folyadékok vagy oldatok vezetőképességét, amely az oldatban található ionok koncentrációjának függvénye. Az EC mérők működésének alapja az, hogy az elektromos vezetőképesség arányos az oldatban lévő ionok koncentrációjával.

Az EC mérők használata széles körben elterjedt az agráriparban, például az öntözővizek és a tápanyag-oldatok ellenőrzésére. 

Az EC mérők általában digitális kijelzővel rendelkeznek, ahol az eredményt mikrosiemensben (μS/cm) vagy millisiemensben (mS/cm) adják meg. A mérőt általában egy kis elektróda segítségével helyezzük az oldatba, majd az elektróda vezetőképességét a készülék elektromos árammal érzékeli.

Számos EC mérő gyártó van a piacon, a legnépszerűbbek közé tartoznak az Adwa  a Milwaukee és a Bluelab. Az EC mérők ára nagyon változó lehet, attól függően, hogy milyen típusú és funkciókkal rendelkezőt EC mérőt választunk. Általában azonban az EC mérők ára az általános használatra szánt mérők esetében 10.000 és 80.000 forint között változhat.

pH és ec mérők

A pH mérőről pár mondatban

A pH mérők olyan eszközök, amelyek segítségével mérni lehet a folyadékok sav-bázis egyensúlyát. A pH érték az oldat savasságának vagy lúgosságának mértékét jelzi. A pH érték 0-tól 14-ig terjed, ahol az 1-6 közötti pH érték savas kémhatásra utal, az 7 semleges, míg a 8-14 közötti érték lúgos kémhatásra utal.

A pH mérők fontos szerepet játszanak a mezőgazdaságban a növénytermesztésben és a talajanalízisben. A növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez a talajnak megfelelő pH-értékkel kell rendelkeznie. Ha a talaj túl savas vagy túl lúgos, a növények nem tudják hatékonyan felvenni a szükséges tápanyagokat a talajból, ami káros hatással lehet a növekedésükre és fejlődésükre.