Több, mint 10.000 termék raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

Bővebben a növények megvilágításáról

A termesztőközeg, öntözéstechnika és megfelelő táplálás mellett a növények optimális fejlődésében ugyanolyan fontos szerepet tölt be a világítástechnika is. Legyen szó bármilyen növénytermesztésről, a fény egy olyan létfontosságú elem, amely nélkülözhetetlen a növény fejlődéséhez, növekedéséhez és vitalitásához. A növények megvilágítását elérhetjük természetes, azaz napfény segítségével, mesterséges megvilágítással, illetve úgynevezett pótmegvilágítást is alkalmazhatunk, amely a napfény és a mesterséges fény kombinációját jelenti. Azokra az esetekre, amikor nem megvalósítható a növény természetes fénnyel való ellátása, léteznek olyan mesterséges világítástechnikai eszközök, amelyek a növény fényszükségleteihez alkalmazkodva biztosítják az optimális megvilágítást.

növénytermesztő led lámpa

Jelenleg a piacon elérhető világítástechnikai formák, mint például a HPS vagy a LED képesek tökéletesen ellátni a növényt fénnyel és biztosítani az ideális körülményeket a különböző fényigényes élettani folyamatok megvalósulásához.

Bevált és bizonyított LED grow lámpák

Az egyik elterjedt világítástechnikai eszköz a LED lámpák használata. A LED növényvilágítás nemrég robbant be a köztudatba és azóta is az egyik legnépszerűbb opció, amelyet a termesztők előszeretettel használnak. A LED fényes megvilágítás lehetővé teszi, hogy akár sötét, fényszegény helyeken is az egészségtől kicsattanó növényeket termesszünk és bőséges terméshozamot érjünk el. Egyéb világítástechnikai eszközökkel szemben a LED növényvilágítás egyik fontos előnye az alacsonyabb fogyasztás, így gazdaságosabban kivitelezhető a mesterséges fényforrás biztosítása a növények számára. Használata egészséges, fejlődőképes növényeket biztosít, illetve nagyobb terméshozamot eredményez. 

HPS izzók széles választékban

A másik ugyancsak gyakran és előszeretettel használt világítástechnikai eszközök közé tartoznak a HPS izzók. A HPS (angolul high pressure sodium), azaz nagynyomású nátriumgőz lámpák mind a vegetatív, mind a virágzási szakaszban használhatók. A piros, illetve narancssárgás spektrumú fényüknek köszöngetően a virágzási szakaszban képesek megteremteni az optimális körülményeket a bőséges virágzáshoz és gazdag terméshozamhoz. Ugyanakkor, a HPS izzók kék fényt is tartalmaznak, amely tökéletes fényforrást biztosít a növények vegetatív periódusában is.

Ha pedig világítástechnika, akkor a kínálat alapvető része az olyan kiegészítők is, mint a trafók vagy foglalatok. Növénytermesztők számára a trafó remek megoldást nyújt, nem beszélve a foglalatokról, amelyek ugyancak elengedhetetlen  világítástechnikai eszközök. 

 

Webáruházunkban minden világítástechnikai eszközt megtalálsz, amire csak szükséged lehet növényeid fényellátásához és nem utolsósorban egy sikeres, gazdag terméshozamhoz! Válogass a legelismertebb gyártók minőségi termékei között és találd meg a számodra legmegfelelőbb világítástechnikai eszközöket és kiegészítőket!