Több, mint 10.000 termék raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

Miért szükséges a tápoldat

Segíteni szeretnéd növényeid fejlődését és növekedését, de tanácstalanul állsz a hatalmas tápoldatkínálat előtt? Ha egy kicsit is jártas vagy a növénytermesztés világában, tudhatod, hogy jelenleg a piacon számtalan tápoldat létezik. Így a tökéletes tápoldat kiválasztása kihívást jelenthet. Gyökérerősítők, növekedést stimulálók és virágzást serkentő tápoldatok széles választéka áll rendelkezésedre. Szóval ha úgy érzed, növényeidre ráfér egy kis extra támogatás a megfelelő növekedés, fejlődés és terméshozam érdekében, a tápoldatok tökéletes megoldást biztosítanak. Ezek a tápanyagkeverékek olyan kulcsfontosságú ásványi anyagokat, vitamonokat és egyéb mikro- és makróelemeket tartalmaznak, amelyek már a korai életszakasztól kezdődően megerősítik a növényeket, serkentik a növekedést és segítik a virágzást. Amikor pedig a tápoldatok kiválasztására kerül sor, válassz a növény adott fejlődési szakaszának megfelelőt. 
Néhány olyan alaptáp, mint például az NPK tápok EC emelő értékkel rendelkeznek. Ilyen például a Plagron Alga vagy a Biobizz, amelyek már a növény kezdeti életszakaszától kulcsfontosságú tápanyagaikkal erősítik a szárakat, a gyökérzetet és felkészítik a növényt a gazdag terméshozamra. Nemcsak algaalapú, de cukornádmelasz, vagy egyéb növény fermentációs alapú tápanyagok közül is válogathatsz. 

A stimulátorok főleg enzimekből, fehérjékből állnak, és mint a nevük is jelzi, a gyökerezést, a növekedést, illetve a virágzást stimulálják, segítik elő. Ezek a fejlődést stimuláló tápoldatoknak nincs vagy elhanyagolható az EC emelő értéke. Emellett a különböző adalékok, mint a B52, Carbo Load vagy Bud Candy olyan cukrokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal segítik a növekedést, amelyek ugyancsak elengedhetetlenek a növény optimális fejlődéséhez. 

Mire figyeljünk? A növények megfelelő fejlődéséhez a különböző életszakaszokban különböző mikro-és makrótápanyagokra van szükségük. A kezdeti, vegetatív szakaszban érdemes gyökér stimuláló, növekedés serkentő, sejtfal- és szárerősítő tápoldatokat bevetni. Ebben a szakaszban fontos a nitrogén, a kálium, a huminsav, amelyeknek erősítő hatásuk van és segítik a tápanyagfelszívódást. Ezzel megerősítjük a növényt, segítjük a növekedésben és nem utolsósorban felkészítjük a magas terméshozamra. Az ezt követő generatív szakaszban pedig, amikor a virágzás történik olyan tápoldatokkal tudjuk leginkább segíteni a növényt, amely elsősorban foszforban gazdag. 

Webshopunk kínálatában megtalálod a legnagyobb és legelismertebb gyártók termékeit, így növényeid biztosan megkapják azt, amire szükségük van!