Termesztő rendszerek

Több, mint 10.000 termék raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

Fontos kiegészítők a beltéri növénytermesztéshez

Termesztőrendszerek kínálatunkban számos beltéri és üvegházas növénytermesztésre alkalmas rendszer és eszköz megtalálható. Olyan hidroponikus rendszerek, mint a DWC, NFT vagy recikáló rendszerek csak néhány példa a termesztők által legkedveltebbek közül, de a legnagyobb gyártók fenntartható rendszerei közül is kedvedre válogathatsz. Mivel a  hidroponikus rendszerekben a növények a szükséges tápanyagokat a vízből szívják fel, így a növényeknek nem kell a talajban keresniük a tápanyagokat. A hidroponikus rendszerek amellett, hogy remek termesztőrendszerek, nagyon hatékonyak és környezetbarátak is. 

A DWC (Deep Water Culture, más néven mélyvízi kultúra) a termesztők által az egyik legnépszerűbb hidroponikus termesztési rendszer, amelyben a növényeket egy mély víztartályban termesztik. Ebben a rendszerben a növények gyorsabban növekednek, mint a konvencionális termesztési rendszerekben, és kevesebb törődést igényelnek, hiszen a növényeket nem szükséges öntözni. Nem utolsó szempont az sem, hogy DWC-s termesztés esetén nincs talaj, így nem kell külön a talaj minőségéért aggódni, illetve kártevők sem okoznak problémát. Ugyanakkor, DWC rendszer könnyen skálázható, és könnyen tisztítható és ápolható.

Hasonló népszerűségnek örvendenek az NFT (Nutrient Film Technique) növénytermesztési rendszerek is. Ezek olyan hidroponikus termesztőrendszerek, amelyek lehetővé teszik a növények termesztését egy tápanyagban gazdag vízrétegben, amely folyamatos keringetésben van. Holott egy igencsak gazdaságos, minimális minimális víz- és tápanyagforrás felhasználásával működő rendszerről van szó, mégis képes biztosítani a növények növekedéséhez szükséges mennyiségű és minőségi tápanyagot. Egyik előnye, hogy más hidroponikus rendszerekhez képest, az NFT rendszer viszonylag kevés vizet használ fel. Felállítása és karbantartása is egyszerű, így kifejezetten kedvelt termesztőrendszer a kisüzemi és otthoni termesztők számára. 

Webáruházunkban kezdő és profi termesztők egyaránt olyan elismert gyártók, mint például a Terra Aquatica minőségi termékeit is megtalálják.