Canna Rhizotonic

10.990 Ft119.990 Ft

Canna Rhizotonic

A Canna Rhizotonic egy erőteljes, alga alapú vegetatív stimulátor, amely a gyökereket támogatja. Ez a 100%-ban természetes tápanyag számos kulcsfontosságú vitamint és több mint 60 mikrobiológiai anyagot tartalmaz, amelyek nemcsak optimális feltételeket teremtenek a gyökérfejlődéshez, de jelentősen fel is gyorsítják a kiegyensúlyozott gyökérkörnyezet növekedését.


Előnyei közé tartozik az új gyökerek növekedésének serkentése, illetve az átültetéseken átesett növények gyökerének támogatása. Amellett, hogy serkenti a már meggyökerezett növények gyökérnövekedését, a Rhizotonic segíti az új gyökerek növekedését is. A különféle nyomelemek és vitaminok, mint például a B1 és B2 vitamonok serkentik a hormontermelést és a gyökérnövekedést, így gyönyörű, erős gyökereket biztosítanak. Ugyanakkor a Canna Rhizotonic felgyorsítja a csírázási folyamatot is.
A Rhizotonic 40 ml/10 liter víz arányban felhígítva a magvak áztatására is használható. Ez a tápoldat ugyanis puhítja a maghéjat, megkönnyítve a mag kitörését és csírázását.
Fokozza a növény általános növekedését és a kémiai reakciók lefolyását. Az eredmény pedig egy jóval egészségesebb és erősebb növény.


A jó eredmény és bőséges termés kétségkívül egy egészséges növénynél kezdődik. Mivel a Canna Rhizotonic serkenti a gyökérnövekedést, javítja a növény erejét is. Ez különösen fontos a növény életének első heteiben, mivel a fiatal növények a legsebezhetőbbek. A Rhizotonic növeli a növény betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Ugyanakkor, abban az esetben, ha a növény stressznek volt kitéve segíti annak gyors felépülését is. Nem utolsósorban pedig a tápoldat javítja a beteg vagy gyengén fejlődő növényeket is. A Rhizotonic-ot gyakran permetezik levelekre, de használható a műtrágyatartályok pH-értékének növelésére is.


A Rhizotonic a közeg típusától függetlenül használható. Alkalmas cserepes és hidrokultúrában történő termesztésre egyaránt. A teljes növekedési ciklus alatt alkalmazható, a csíráztatástól a betakarításig.


Canna Rhizotonic használata

Oldjunk fel 40 ml koncentrátumot 10 liter vízben (1:250)
Permetezzük be a táptalajt naponta 1-6 alkalommal. Közvetlenül a levelekre is permetezzük, amíg erős gyökérrendszer nem fejlődik ki.