Föld

Több, mint 10.000 termék raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

Bővebben a Táptalajok & Szubsztrátumokról

 

Kezdő termesztőként kihívást jelenthet a termesztőközeg kiválasztása, ezért röviden összefoglaljuk a legnépszerűbb termesztőközegek főbb jellemzőit. Hangsúlyozni sem érdemes, mennyire fontos a megfelelő médium, ugyanis ez megalapozza a növény egészségét, a termés minőségét és nem utolsó sorban a gyökerfejlődés szempontjából is kulcsfontosságú szerepet tölt be. A növény fejlődése a gyökereknél kezdődik, ehhez viszont elengedhetlen egy olyan termőközeg, amelybe a növény gyökerei megfelelően beágyazódhatnak és lehetővé válik a tápanyagfelszívás. Az általános, organikus termőföld az egyik legalapvetőbb médium, de népszerű ennek tőzeggel, perlittel és egyéb termőközegekkel való vegyítése is a táptalaj minőségének javítása érdekében. 

Elterjedt a kókuszrostos termőközeg használata is, amely sok szempontból hasonlít a termőföldhöz, azonban mind szerkezeti, mind funkcionalitás szempontból többféle előnnyel bír. Ilyen például a jó vízmegtartó képessége. A kókuszrost szerkezete lazább, így erőteljesebb gyökérfejlődést enged, valamint a vízmegtartó jellegzetességének köszönhetően a növény kevesebb öntözést fog igényelni. A kókuszrostos termőközeg másik fontos előnye, hogy fertőzésektől mentes, így a termőfölddel ellentétben nem fog penészedni, illetve a talajbetegségekkel szemben is ellenálóbb. Keverhetünk hozzá perlitet vagy agyaggyolyókat. 

A perliteket és agyaggyolyókat leginkább szaporító kőzegként használják. Ezek inaktív, reakcióba nem lépő termesztőközegek, amelyek remek megoldást nyújtanak a talaj szerkezetének javítására, segítik a gyökérfejlődést, illetve lehetővé teszik, hogy a gyökerek könnyebben megkapaszkodjanak a talajban.

Böngészd kínálatunkat és találd meg a növényeid számára legmegfelelőbb termesztőközeget! Webshopunkban az összes lehetséges termesztőmédium elérhető, legyen szó földről, kókuszról, kőzetgyapotról, agyaggranulátumról vagy egyébről.