Aktív Szénszűrők

Több, mint 10.000 termék, azonnal raktárról

Szekértő kollégák segítenek

Magyarországi raktárkészlettel

B2B program viszonteladók részére

Anonim, biztonságos vásárlás

Aktív szénszűrők a beltéri növénytermesztésben

A beltéri növénytermesztés az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, különösen azok körében, akik maguk szeretnék megtermelni az elfogyasztani kívánt növényeket. Legyen szó paradicsomról, chiliről, vagy bármilyen más, emberi fogyasztásra alkalmas növényről, az ilyen típusú növénytermesztés számos kihívással jár, amelyeket a gazdáknak meg kell oldaniuk annak érdekében, hogy egészséges növényeket termesszenek. A megannyi ilyen kihívás közül az egyik, a kellemetlen, sokszor káros szagok, gázok megszűrése.

A szénszűrők telepítése

A szénszűrő egy olyan eszköz, amely a szén aktív tulajdonságait használja fel a levegő szennyező anyagainak és a kellemetlen szagoknak a semlegesítésére. A szénszűrőket gyakran a légrendszerekbe integrálják, amelyeket a gazdák azért használnak, hogy a levegőt keringessék a növények között. Amikor a szennyezett levegő áthalad a szűrőn, a szag és a szennyező anyagok elnyelődnek a szénszűrőben, így egy tisztított levegő jut vissza a növényekhez.

Az aktív szén működés

A szénszűrőknél használt aktív szén egy kifejezetten por úzus anyag, amely képes kémiai reakciókra lépni a levegőben található szennyező anyagokkal.

Amikor a levegő áthalad a szénszűrőn, a szag- és szennyező anyag-molekulák a szénszűrő felületén megkötnek. Az aktív szén porózus szerkezete lehetővé teszi, hogy a molekulák sok kis „üregbe” elhelyezkedjenek, ahol a molekulák kapcsolódhatnak az aktív szén részecskéihez. Ez a kapcsolódás stabilizálja a szennyező anyagot, így aztán az nem tud visszajutni a levegőbe.

Az aktív szén további előnye az, hogy nem csak egyszerűen megköt, hanem ténylegesen elnyeli a szagot okozó molekulákat. A molekulák olyan erősen kötődnek az aktív szén részecskéihez, hogy a szűrőben elhelyezett szén kis mennyisége is nagy mennyiségű levegőt képes tisztítani.

szénszűrő működése
aktívszén

Az aktív szén előállítása

Az aktív szén előállítása egy speciális eljárást igényel, amely során a szént nagyon magas hőmérsékleten aktiválják, amely lehetővé teszi a felületének nagyobb porózussá tételét és a nagy felületi aktív tulajdonságok kialakulását. Az aktív szén rendkívül hatékony és környezetbarát anyag, amely számos alkalmazási területen használható, például a levegőtisztítás, víztisztítás és a különböző ipari folyamatokban.